NETVÆRKSGRUPPE langtidsledige, flexjobbere og ledige

Lad os skabe netværk og socialt fællesskab

Sted: ”Huset” i Langgade 57, Nørre Alslev

Hvornår: Hver torsdag fra kl. 9 – ca. 11-11.30

Tovholder: Lene

Praktiske informationer :
Vi mødes i et af lokalerne i ”Huset”. I starten mødes vi nede i cafe’en ved indgangen og der kan købes kaffe, the, kakao, vand og hjemmebagt kage og boller til rimelige priser.
Vi holder rygepauser efter behov.

Formål : At skabe netværk og socialt fællesskab for mennesker, som ikke har haft kontakt til arbejdsmarkedet igennem længere tid måske årevis, og som derved kan føle sig ensomme og isolerede i deres eget hjem, og hvor tiden kan føles lang og dagene endeløse.

Indhold :  Vi mødes ganske uformelt og får en snak over en kop kaffe og lærer hinanden at kende. At opfordre til forslag om hvad gruppen kan bruge tiden på f.eks. udflugter, debatforum, jobsøgning, hyggesnak, kaffe/kagemik, alt efter hvilke ønsker den enkelte har.

Baggrund : Der mangler et tilbud til os langtidsledige og flexjobsøgende her i Guldborgsund kommune. Et tilbud om netværksdannende grupper, som kan give den enkelte borger et frisk pust og samvær med andre i samme situation.
Mit indtryk er at alt for mange langtidsledige og flexjobsøgende er havnet i modløshed og ensomhed hjemme bag deres ”fire vægge” og på kanten til at blive socialt udsat, fordi kontakten til andre er forsvundet.

Værdigrundlag :

Der skal være plads til alle uanset køn, alder, livssyn og holdninger.

Der skal være respekt og anerkendelse for den enkelte.

Der skal være trygge hyggelige rammer, så alle føler sig velkomne.

Der skal være åbenhed og rummelighed for alle forslag.

Der skal være plads til omsorg og nærvær.

Der skal være engod og positiv stemning.

Vision :
Min vision er at mennesker, som af den ene eller anden årsag er røget ud af arbejds-markedet og har været ledige i længere tid, måske i årevis, har brug for et netværk med ligesindede mennesker, man kan sparre med og have fællesskab med.

Min erfaring er, at jo længere tid man er væk fra arbejdsmarkedet, jo mere socialt udsat og isoleret bliver man. Man mister mere og mere kontakten til andre mennesker, fordi alle i ens omgangskreds måske går på arbejde hver dag og derfor ikke har tid og overskud til socialt samvær med en i hverdagene. Den eneste kontakt udadtil man som langtidsledig har, er til Jobcentret en gang imellem, ellers er man overladt til sin egen ensomhed og frustration.

Vi mennesker er jo fødte flokdyr og trives bedst isocialtsamværmedandre og vi danner os en identitet og en kultur igennem vores arbejde og i samværet med kollegaer.

I fritid, weekends og ferier bruger vi kvalitetstid sammen med vores ægtefælle/kæreste, børn, familie og venner. Alt sammen en leveform de fleste mennesker i vores samfund har.

Sådan nogle som ”os” langtidledige, langtidssygemeldte flexjobsøgende osv. har ikke de skel i vores liv. Her glider det hele sammen i et stort ”sammensurium” og dagene er ens, så der nærmest ikke er forskel på hverdag og ferier.

Derfor er det netop så vigtigt med sådan en netværksgruppe så vi kan få glæde af hinanden og dele livserfaringer og gode oplevelser sammen, og forhåbentligt danne tætte relationer og venskaber.

VEL MØDT Cool

Hilsen Lene Egholk Nielsen  

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.11 | 22:02
X-Bike / spinning har modtaget 1
10.08 | 18:16
Nyttige links har modtaget 2
03.07 | 14:13
Arrangementer har modtaget 3
20.03 | 15:29
Forside har modtaget 2
Du kan lide denne side